אתם בטח תבינו את התחושה הזו, כשנכנסים למסעדה ומבינים שיהיה בה טעים, לפני שאתם רואים את התפריט או טועמים את המנות, ככה הרגשנו שנכנסנו למסעדת קסטלו בראשון לציון.

שירן כהן שי | מגזין ראשון בתפריט | 24/7/2018

כבר בכניסה קיבלה אותנו מארחת מסבירת פנים, לידה עמד הבעלים של המסעדה אלירן מורד, בחור צעיר וצנוע, שתחילה נראה כמו אחד המארחים.

 

ברגע שהתיישבנו ניגשה אלינו מלצרית והגישה לנו שני כוסות שמפניה על חשבון הבית, מה שנתן לנו תחושה טובה וסימן שהולכים לפנק אותנו היום. אומנם ביקרנו בקסטלו בשעות הצהריים המאוחרות, אך כמעט בכל ערב מתארחים זמרים שמכניסים הרבה קצב למקום, מה שהופך את קסטלו לבר ייחודי בשעות הערב, כזה שאפשר לחגוג בו וגם לאכול אוכל טוב.

אז בחזרה לאוכל, התחלנו את הארוחה עם פוקצ'ה טרייה שזה הרגע יצאה מהתנור מלווה באדים ובמטבלים שפתחו לנו את התיאבון.

 

מאחר שקסטלו זו מסעדה איטלקית, היינו חייבים לנסות את הקפרזה: כדור גבינה מוצרלה קרוע לחתיכות מוגש עם לימון כבוש, פלפלים קלויים, בצל ירוק ושמן זית כתית. אין ספק שהשף של המסעדה ביקר לא פעם במחוזות איטליה, כי הקפרזה הייתה בול במקום, אומנם שונה מהמקור, אבל אינטרפרטציה טעימה בהחלט.

 

אחרי שפתחנו עם איטליה, היינו חייבים לנסות קצת את המזרח, עם גלילות סיגר ממולאות בקוביות בטטה ותערובת גבינות, מוגש לצד רוטב סלסה פיקנטי. כמו שאומרים, מה שמטוגן לא יכול להיות לא טעים, אך הסיגרים האלו התעלו על הטעם הרגיל והמוכר, כנראה שאיטליה עושה טוב גם למזרח.

מרוב שכל התפריט נראה כל כך מגרה ובכלל התמונות שראינו לפני שבאנו עשו לנו את התיאבון, הבטחנו לעצמנו שנטעם מכל קטגוריה בתפריט וכך היה!

למנות הראשונות הוספנו פיצה חריפה אש! עם רצועות פלפל חריף, פטריות, בצל ירוק ושמן צ'ילי שהוסיף שמן למדורה... אין ספק שיודעים להכין כאן פיצה, הבצק היה בדיוק במידה, הגבינה טרייה ואיכותית והתוספות הוסיפו קיק רציני וטעים.

 

 

לא איחר לבוא גם הארנצ'יני המושלם שנמס לנו בפה ברגע, לצד פלטת גבינות מטורפת ששלחה אותנו למחוזות צרפת וגרמה לנו לעשות כל יום ערב גבינות בבית.

לעיקריות היינו חייבים להזמין את הפילה סלמון, שבגללו הגענו, עליו כולם סיפרו מה שיצר לנו ריר רציני במשך כמה ימים. הסלמון היה כל כך ורוד ויפה, מה שהוכיח לנו שהוא טרי מאוד, הוא הונח בצורה מדויקת על מצע של שמנת מוקרמת עם ברוקולי, פרמזן ושקדים קלויים. זו באמת הייתה מנה שהיה שווה לבוא בשבילה לראשון לציון, למרות שאנחנו בכלל מאשדוד. כל ביס זו חוויה מפוצצת בטעמים, כאלו שמשתלבים בצורה מושלמת כאילו נולדו יחד.

האמת שבשלב הזה היינו כבר שבעים, אך שולחן ליד הזמין מנה סגולה ונפלאה שהיינו חייבים לנסות. התברר שזה ניוקי סלק, המנה האהובה על אתי, אשתו של אלירן, עליהם נספר קצת בהמשך. אז כן ניוקי סלק עם רוטב שמנת פונגי, ערמונים, מרווה, קוביות סלק, אגוזי מלך קלויים, פרמזן ועירית. וואוו כמה שזה היה טעים, עד שהקיבה שלנו שכחה שהיא כבר שבעה עד אפס מקום. הניוקי נמס בפה ובכל ביס אתה מחכה כבר לביס הבא, אכן הצלחה!

 

אז כן, אחרי שסיימנו לאכול, היינו חייבים להכיר את הבחור הצעיר שהחליט ליצור מרחב קולינרי, בו ניתן לבלות בשעות הערב, ליהנות מהופעות חיות ויחד עם זאת לאכול אוכל טוב, מה שלא תמיד מצליח להתקיים יחד. אלירן  ואתי מורד זוג צעירים נשוי פלוס שניים, לא מתגוררים בראשון לציון, אך מאוד אוהבים את הוייב של העיר הצעירה והתוססת. אין ספק שהם ידעו בדיוק מה הם עושים שלקחו את הצעד החרוץ הזה, יצרו מקום יוקרתי למראה עיניים ומטבח איטלקי המשלב מטבחי פיוז'ן, חוויה גדולה לחך הישראלי. הפלוס הגדול הוא שהמקום כשר, מה שמאפשר לזוג מנוחה עם הילדים בסוף השבוע וכמובן פותח דלת לקולינריה כשרה ואיכותית. הכתובת: הכרמל 20 ראשון לציון, טלפון להזמנות: 050-8086311 . לחצו כאן לתפריט.

בתיאבון!

ראשון בתפריט.

כתבתה של שירן כהן שי